05-09-13             Schack: BT-cupen

Schacktävlingen BT-cupen avgjordes under helgen. Tävlingen spelades som en utslagstävling  och förutom prisplaketter till de främsta får vinnaren en inteckning i vandringspriset ”Tidningspojken”. Eftersom tävlingen med sina rejäla tidshandikapp är tänkt som en möjlighet för oerfarna spelare att prova på att tävla så delas också ett särskilt diplom ut till alla som vinner minst ett parti.

     Efter tre omgångar på lördagen var Vinko Banovic, Masood Nasiri, Anders Kleimark och Dan Ljungström klara för söndagens semifinalerer. De spelare som eliminerades i de två första omgångarna kunde spela ytterligare en liten tävling, BT minicup, där man spelar alla mot alla i grupper om fyra spelare. Hanna Svensson, Christian Larsson och Roger Ekberg vann varsin fyramannagrupp.

     På söndagen spelades semifinaler och final i huvudturneringen samtidigt med en blixttävling för övriga deltagare. Semifinalerna utföll så att Masood Nasiri och Vinco Banovic gick till final och där vann Vinco som hade 30 minuters betänketid mot Masood som hade 60 minuter. Partiet om tredje pris vann Anders Kleimark mot Dan Ljungström, här hade Anders 60 minuter och Dan 30. 

     Blixttävlingen spelades i två omgångar, först nio ronder i två grupper och därefter finalspel med deltagarna indelade i en A- och en B-final. A-finalen vanns av Leif Svensson som tog full pott före Sven Svensson och Christian Larsson. Hendrik Kawalec vann B-finalen.